Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: VIDEO. LIVE. Cutremure în Turcia şi Siria: Sute de morţi şi răniţi / POLITICĂ: Moțiunea simplă împotriva ministrului Bode, citită în penul Camerei Deputaților / Va fi votată miercuri / ANM: Vremea se încălzește, dar nopțile rămân geoase /

Breaking News:

8 şcoli vor primi fonduri europene pentru digitalizare (proiect-pilot)

Opt şcoli vor primi fonduri europene de aproximativ 20.000 de euro fiecare, pentru digitalizare, printr-un proiect-pilot menit să ajute şcolile, elevii şi profesorii din zonele rurale, izolate sau cu deficienţe în materie de acces la tehnologie.


„Granturile obţinute de unităţile de învăţământ vor permite acestora să investească în infrastructura tehnologică şi digitală, să desfăşoare module de formare pentru profesori şi elevi sau să ofere acces la conţinut digital de calitate cursanţilor şi sunt disponibile ca urmare a iniţiativei europarlamentarului român”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de PSD.

„Nu a fost simplu să obţinem resursele financiare pentru acest proiect. (…) Evoluţiile tehnologice pot genera decalaje greu de surmontat pentru cei care provin din medii defavorizate, iar şcoala trebuie să fie un mecanism de corectare a acestora şi de creare de oportunităţi egale”, a menţionat europarlamentarul Victor Negrescu, potrivit comunicatului.

Proiectul-pilot are o valoare totală de 2,4 milioane de euro. Din aproximativ 300 de aplicaţii, în total, circa 100 instituţii de învăţământ din Uniunea Europeană vor folosi această finanţare.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv