În fiecare semestru, conducerile unităților de învățământ din întreaga țară au obligația de a acorda câte o săptămână programului “Școala Altfel”.

În cadrul acestui program, cadrele didactice au obligația de a organiza diferite acțiuni prin care elevii să fie racordați cât mai mult posibil la viața reală.

Săptămâna în care se organizează acțiunile respective diferă de la o unitate de învățământ la alta, în funcție de dorințe și posibilități.

Liceul Teoretic Eugen Lovinescu, din București, organizează săptămâna “Școala Altfel” în perioada 27-31 martie, iar miercuri, în cadrul acestui program, 80 de elevi și patru profesori de la unitatea respectivă de învățământ au vizitat sediul Direcției Generale Anticorupție.

Cu această ocazie, elevii au participat la o sesiune de informare anticorupție. Includerea Direcției Generale Anticorupție în programul elevilor unității de învățământ menționate vine ca urmare a experienței pozitive înregistrată de aceștia cu ocazia participării la activitățile de anul trecut.

Sesiunea de informare a avut un caracter interactiv, specialiștii DGA prezentându-le elevilor informații care au cuprins competențele unității, drepturile, libertățile și obligațiile ce le revin elevilor în calitate de cetățeni în relația cu angajații M.A.I., noțiuni de drept penal, infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție, modalitățile de sesizare, consecințele și costurile corupției, precum și cazuri de corupție instrumentate de D.G.A. Interesul elevilor față de cele prezentate s-a făcut remarcat printr-o intervenție intensă a acestora în sensul clarificării unor aspecte legate de reprezentarea faptelor de corupție și atitudinea potrivită pentru prevenirea acestora.

Participarea Direcției Generale Anticorupție în program are ca scop educarea și formarea atitudinii anticorupție, precum și creșterea gradului de informare a tinerilor cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat în relaţia cu personalul MAI, reacţia la corupţie şi modul de sesizare a faptelor de corupție.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version