Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, şi Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, au încercat luni un exerciţiu de imagine participând la inaugurarea “generală” a Spitalului de Ortopedie Foişor.

Asta în ciuda faptului că primul corp al instituţiei a fost dat în folosinţă încă din 2014. Autorităţile locale şi Ministerul Sănătăţii au investit 49 de milioane de euro.

37 de milioane de euro a costat ridicarea clădirilor, iar cu 12 milioane de euro s-a făcut dotarea cu aparatură ultramodernă.

Conform şefilor spitalului, noul spital Foişor are 9.000 de mp, 6 etaje, opt săli de operaţie, 119 paturi şi dotări de ultimă generaţie.

Spitalul are saloane cu maximum patru paturi, iar la parterul spitalului a fost amenajată o sală de kinetoterapie, unde pacienţii vor putea face recuperarea medicală, precum şi o secţie de imagistică ultramodernă cu tomografie computerizată şi radiologie.

în premieră, spitalul este dotat cu o instalaţie de spălat paturi, unică în ţară: după utilizare, paturile sunt coborâte cu un lift la subsol, apoi intră în camera de spălare cu apă la 180 de grade, iar dezinfectarea se face cu soluţii speciale. Readucerea păturilor în saloane se face prin circuite separate.

Gabriela Firea a anunţat deja că va aloca, anul viitor, 10 milioane de euro din banii bucureştenilor pentru consolidarea clădirii vechi a Spitalului Foişor. Aceasta este considerară monument istoric şi va fi păstrată în circuitul de educaţie şi cercetare.

În plus, edilul promite şi apariţia, în zonă, a unei parcări subterane cu trei etaje.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version