Reprezentanţii Ambasadei Norvegiei la Bucureşti au inaugurat, joi seara, prima ambulanţă a Armatei Salvării de la Bucureşti.

clinica_07010100

Ambulanţa respectivă oferă servicii sociale persoanelor nevoiaşe, fiind de aşteptat ca peste 300 de oameni ai străzi, dintre care 15% copii, să primească lunar ajutor din partea echipei de pe ambulanţa Armatei Salvării.

Coordonatorul proiectului, Milica Alexa, a anunţat deja că “ambulanţa socială se deplasează luni, miercuri şi joi, între orele 18.30 şi 00.30. Noi lucrăm în urgenţă socială cu cei mai dezavantajaţi social. Echipa este formată din şofer, medic şi asistent social. Vorbim despre o echipă de profesionişti care îşi doreşte să facă mult mai multe”.

Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, a precizat că “în Norvegia creştem cu Armata Salvării şi ştim de mici că Armata Salvării înseamnă grijă, consideraţie, respect. Am participat în ianuarie la lansarea centrului de la Iaşi, am văzut centrul din Ploieşti, iar acum mă bucur să văd progresul foarte bun al muncii şi faptul că s-a deschis clinica mobilă din Bucureşti. Armata Salvării se bucură de un foarte bun renume în Norvegia”.

Armata Salvării, o organizaţie care activează în 127 de ţări, a ajuns pentru prima dată în România în urmă cu 16 ani.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version