Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne şi cei ai Ministerului Sănătăţii au decis suspendarea pentru 30 de zile a activităţii companiei PULS, companie care oferă servicii de ambulanţă.

puls

UPDATE: PULS funcționează în continuare și luni, deoarece Departamentul pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat nu a trimis nicun document oficial privind întreruperea activității.

Decizia a venit duminică seara, după ce echipe ale MAI şi MS au efectuate mai multe controale la compania respectivă ca urmare a modului defectuos în care cei de la PULS au intervenit în cazul decesului fotbalistului Patrick Ekeng, de la Dinamo Bucureşti.

Compania PULS nu este la prima abatere gravă, iar controlorii au descoperit în ambulanţele PULS medicamente expirate şi defibrilatoare cu baterii descărcate.

Mai mult, oamenii legii au sigilat ambulanţa folosită în cazul Ekeng, pentru un control amănunţit. Nu este exclusă posibilitatea ca, deşi să fi existat un defibrilator în ambulanţa respectivă, acesta să nu fi fost folosit tocmai din cauza faptului că avea bateriile descărcate.

Reprezentanţii companiei PULS au fost audiaţi deja de anchetatori în acest caz, fiind audiat şi medicul echipei Dinamo Bucureşti, Liviu Bătineanu.

Vă reamintim că fotbalistul camerunez Patrick Ekeng a încetat din viaţă vineri seara, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce s-a prăbuşit pe gazon în timpul meciului Dinamo Bucureşti – Viitorul Constanţa, la doar şapte minute după ce intrase pe teren.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version