Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie, a anunţat, joi, că aproximativ 40% dintre medicii de familie continuă protestul dus împotriva Ministerului Sănătăţii şi, mai ales, împotriva celor de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

 

40% dintre medicii de familie refuză să semneze contractele pe 2018 cu CNAS şi astfel se află în imposibilitatea de a elibera trimiteri şi reţete compensate.

Rodica Tănăsescu susţine că procentul medicilor de familie care ar fi putut protesta împotriva CNAS trebuia să fie mult mai mare, dar mulţi dintre medici au semnat contractul cu CNAS pentru că au fost ameninţaţi.

“O parte dintre medici continuă protestul, o parte nu. Există medici care au semnat contractul cu CNAS pentru că au fost ameninţaţi. Li s-a spus că rămân fără contract şi atunci ce-ţi mai rămâne? Te duci să vinzi gogoşi în piaţă. Şi tu şi asistenta şi alţii care depind de tine”, a fost mesajul transmis de şefa SNMF.

Rodica Tănăsescu susţine că mulţi dintre medicii de familie care au cedat presiunilor “au depus cereri de emigrare” şi atrage atenţia asupra faptului că “deja nu mai contează cât şi cum va continua acest protest. Important este că decidentul nostru, în loc să încerce să rezolve problemele pentru care am ajuns aici, a decis să folosească politica pumnului în gură. Aş fi vrut mai multă responsabilitate”.

Medicii de familie sunt nemulţumiţi de faptul că primesc fonduri prea puţine din partea CNAS, iar din cauza birocraţiei stufoase banii ajung cu întârziere.

Pe de altă parte, Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, îi acuză pe medicii de familie că “nu este etic şi normal să se folosească de pacienţi în aceste negocieri”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version