Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: RA-APPS menține misterul în scandalul vilei „Împăratului” / „Stabilirea destinaţiei acestui imobil nu este în competenţa noastră” / POLITICĂ: Coaliția PSD-PNL legalizează traseismul aleșilor locali, cu 3 luni înainte de alegeri / COPY-PASTE Dragnea /

Breaking News:

Adio, rectori pe viață! Maxim 2 mandate de câte 5 ani – proiect Lege învățământ superior

Proiectul Legii învățământului superior prevede ca rectorii să aibă maxim două mandate de câte 5 ani, a anunțat, luni, ministrul Educației, Ligia Deca.

„Mandatele rectorilor sunt limitate în mod clar. Durata unui mandat de rector este de cinci ani. Un mandat poate fi înnoit doar o singură dată, iar o persoană nu poate fi rector în aceeaşi universitate mai mult de zece ani, indiferent de întreruperile celor două mandate”, a precizat Deca, într-o conferinţă de presă.


Întrebată de ce se începe numărătoarea mandatelor rectorilor de la zero şi nu se iau în calcul şi celelalte mandate pe care le-au deţinut, Ligia Deca a răspuns: “Nu începem numărătoarea de la zero. Singura chestiune pe care juriştii mi-au spus-o este că legea nu retroactivează, nu pot să fac o prevedere care este inclusă într-o lege care intră în vigoare într-o anumită zi să se aplice şi în urmă”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv