Organizaţia Salvaţi Copiii a dat publicităţii, marţi, un raport extrem de important despre situaţia copiilor care se nasc prematur.

sursa foto ziarelive.ro

Cei de la ONS susţin că “principala cauză de mortalitate infantilă este prematuritatea, care înregistrează o creştere semnificativă în aproape toate ţările lumii. Copiii prematuri au mari şanse de supravieţuire, dacă maternitatea în care se nasc are la dispoziţie aparatură medicală adecvată unei intervenţii rapide”. 

Din păcate, cifrele date publicităţii arată că România este ţara din Uniunea Europeană cu cei mai mulţi copii născuţi prematur.

Aproape 10% dintre copiii născuţi în România sunt născuţi prematur sau chiar extrem prematuri (sub 32 de săptămâni), în timp ce media din Uniunea Europeană este undeva la 4%.

Din păcate, aproape jumătate dintre copiii născuţi prematur mor înainte de a împlini vârsta majoratului, cele mai afectate judeţe în acest sens fiind Brăila, Galaţi, Tulcea şi Buzău.

ONS atrage atenţia că există o discrepanţă uriaşă, la nivel mondial, între ţările dezvoltate, unde 90% dintre copiii născuţi prematur au şansa la o viaţă normală, şi ţările subdezvoltate, unde 90% dintre copiii născuţi prematur mor înainte de majorat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version