La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj a fost declanșată o anchetă, de conducerea instituției, după ce  presa arelatat că un echipaj a refuzat că transporte o echipă de epidemiologi de la Direcţia de Sănătate Publică, pentru a recolta probe de la un suspect de coronavirus.

foto Jean Mihai Pâlșu

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” se delimitează de atitudinea echipajului medical de la Gorj.

„Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România se delimitează de atitudinea neprofesionistă a echipajului medical din Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj, echipaj care în noaptea de 26/27 februarie a.c, a refuzat transportul echipei de epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, pentru recoltare de probe la pacientul suspectat de Covid’-19. Pentru refuzul intervenţiei şi pentru declaraţii eronate în spaţiul public referitor la intervenţie şi la echipamentul de protecţie, propune a se lua măsurile care se impun echipajului, pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu”, se arată într-un comunicat transmis vineri.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Uregență (DSU), a declarat că șeful Serviciului de Ambulanță, Constantin Mitroi, ”și-a cerut scuze” pentru situația creată.

În plus, Constantin Mitroi este izolat la domiciliu, începând de marți, după ce a călătorit în Milano. El și soția acestuia vor rămăne în casă timp de 14 zile, deși nu au simptome de coronavirus.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version