Numai 6 dintre cele 11 spitale în care au fost trataţi răniţii din Club Colectiv au avut condiţii de izolare în secţii de ATI şi doar 7 spitale au dispus de personal suficient pentru îngrijirea pacienţilor critici. 

sursa foto romaniatv.net
sursa foto romaniatvnet

Acesta este rezultatul controlului dispus de Ministerul Sănătăţii după ce la Spitalul de Arşi 3 victime au murit din cauza unor infecţii intraspitaliceşti. Chiar doctorii de la acest spital din Bucureşti au recunoscut teribilul adevăr.

Imediat dupa acest anunţ, Ministerul Sănătăţii a solicitat Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti o evaluare a activităţilor de supraveghere, prevenire şi control privind infecţiile nosocomiale în unităţile sanitare care au acordat asistenţa medicală vicitmelor din Colectiv.

Ancheta s-a realizat în perioada 3-16 decembrie.

Astfel, s-a descoperit că răniţii din Club Colectiv au fost expuşi în două spitale la stafilococul auriu. Aceasta este o bacterie extrem de periculoasă, care poate provoca meningită sau septicemie.

Mai mult, pacientii internati la Spitalul de Arsi au fost expusi si la alte doua bacterii extrem de periculoase.

In plus, reprezentantii Ministerului Sanatatii anunta ca “unitatile spitalicesti nu au personal specializat controlului si prevenirii infectiilor nosocomiale si nu toate spitalele pot controla o astfel de situatie”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version