Viorel Husanu, președintele SANITAS București, anunță că sistemul de sănătate este în pragul colapsului.

Cele mai multe cadre medicale, dar mai ales personalul auxiliar a înregistrat scăderi masive de venituri după intrarea în vigoare a revoluției fiscale promise de Partidul Social Democrat.

Oamenii sunt la limită răbdării, iar pentru că și-au pierdut încrederea inclusiv în liderii de sindicat, angajații din unitățile sanitare amenință cu proteste spontane dacă nu își recuperează măcar o parte din bani începând cu luna martie.

“Oamenii sunt disperați, nu mai au încredere nici în sindicat, pentru că au văzut că nu se întâmplă mare lucru și îmi este frică să nu iasă spontan, în anumite unități sanitare, în fața spitalului, pentru grevă. Niciodată, de când sunt lider de sindicat, nu am văzut atâta unitate din partea unor categorii profesionale în a obține ceva, cu sau fără ajutorul sindicatului. Văd petiții online ale psihologilor, biologilor, văd mobilizare în randul personalului TESA, pentru că ei nu vor mai munci dacă nu se rezolvă ceva și pentru ei, iar acum văd cum fiecare unitate sanitară în care mă duc, brancardierii, infirmierele și îngrijitorii pur și simplu mă asaltează că vor ieși în stradă, dacă nu vor obține ceva de la 1 martie”, a fost mesajul transmis de liderul de sindicat.

În plus, acesta atrage atenția asupra faptului că “s-a promis o creștere salarială pentru medici, însă aceasta nu este atât de mare precum se așteptau oamenii. În afara de medici, așa cum am bănuit încă de anul trecut, ceilalți angajați din spitale nu beneficiază de nicio mărire. În plus, încă nu este gata acel regulament de sporuri. Dar dacă ar intra în vigoare cu limitare de 30%, sigur duce la scădere de venituri”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version