Capitala nu intră deocamdată în scenariul roșu de coronavirus, cu toate școlile închise și cursurile efectuate online, dar „ne pregătim pentru acest lucru”, a anunțat, marți, ministrul Educației, Monica Anisie.

O ședință-fulger a avut loc, marți la prânz, la Prefectura Capitalei, pe această temă, după ce două cifre diferite au fost raportate de INS și GCS. 

Concret, INS a transmis pentru București, raportat la populația rezidentă, că incidența era de 3,11 la mia de locuitori.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis în bilanțul zilnic de coronavirus că rata este de fapt 2,69 la mia de locuitori.

„Institutul Național de Sănătate Publică a comunicat marți din eroare o rată de infectare de 3,11 la mia de locuitori, indicele corect fiind de 2,69, raportat la o populație a Bucureștiului de 2.153.000, a explicat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

El a spus că școlile vor trece în scenariul roșu atunci când indicele de infectare va depăși 3 timp de trei zile la rând: „Nu putem… Hai să vă dau absurd: la 3,01 se închid școlile. Așteptăm trei zile să vedem dacă cifra crește și atunci rapid luăm măsura”.

Deci vineri vom ști exact dacă școlile și grădinițele din București se închid. 

Prefectul a spus că „un număr exact al populației Capitalei va putea fi știut abia după recensământul din februarie, pentru că sute de mii de oameni locuiesc în București, dar de fapt au buletin în alte județe”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version