Inspectoratele şcolare vor elabora un plan de intervenţie local pentru fiecare unitate de învăţământ, pornind de la nevoile specifice, astfel încât toţi copiii să aibă acces la educaţie, a stabilit, luni, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la videoconferința cu inspectorii.

La videoconferință au participat şi directorii Centrelor Judeţene de Resurse şi Asistenţă Educaţională/Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE).

„Fiecare inspectorat, prin intermediul CJRAE/CMBRAE, va pune la dispoziţie, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8,00-16,00, o linie telefonică de consiliere destinată elevilor şi părinţilor. Aceştia vor fi sprijiniţi de specialişti pentru a gestiona mai uşor această perioadă în care există nevoie de îndrumare, sprijin emoţional şi consiliere. Numerele de telefon vor fi afişate pe site-urile inspectoratelor şcolare şi pe paginile web ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării: www.edu.ro şi http://educatiacontinua.edu.ro”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Totodată, „în contextul actual, „pentru a veni în sprijinul” elevilor şi al cadrelor didactice, consilierii şcolari vor participa şi la orele de dirigenţie”.

Complementar, CJRAE/CMBRAE va organiza sesiuni online pentru profesorii diriginţi, dar şi pentru părinţi, sesiuni care au drept scop o mai bună gestionare a diferitelor situaţii cu care ei se pot confrunta în această perioadă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version