Peste 5.000 de școli din totalul de 22.000 nu sunt conectate la Internet,  dar ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a decis să se efectueze cursuri exclusiv online de către elevii din școlile care se închid.

Este vorba despre unitățile de învățământ cu activitatea suspendată din cauza cazurilor de coronavirus, dar și de cele desemnate secții de votare. Acestea din urmă se vor închide în perioada 25 – 30 septembrie.

„De acum înainte, orice suspendare a cursurilor va presupune continuarea învățării în sistem online. (…) Deci, pentru prima dată în atâția ani de zile în care au fost suspendate cursurile, se continuă învățarea în sistem online”, a declarat miercuri, pentru Edupedu.ro, ministrul Educației.

Prevederea a fost introdusă în noul Regulament de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP).

„Dacă nu există posibilitatea realizării cursurilor online, dacă un copil nu are un dispozitiv la care să se conecteze pentru orele online, atunci profesorii trebuie să ofere resursele educaționale necesare pentru continuarea învățării, cum sunt fișele de lucru sau alte tipuri de resurse”, a precizat Monica Anisie.

Badea (MEC): 5.000 de şcoli din totalul de peste 22.000 nu au acces la internet

Despre faptul că 250.000 de elevi nu au tablete, ministrul nu a ami amintit. Aceștia vor face lecții online pe telefonul părinților, acolo unde există internet.

Cât privește suspendarea cursurilor, în perioada 25 – 30 septembrie, în școlile desemnate secții de votare la alegerile locale din 27 septembrie, „decizia a fost aprobată de ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, printr-un ordin transmis spre publicare în Monitorul Oficial, în urma Hotărârii nr. 46/2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU)”.

„În această perioadă, activitățile didactice în unitățile de învățământ aflate în situația mai sus menționată se vor realiza conform metodologiei privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin Ordinul de ministru nr. 5.545/2020”, informează, miercuri, un comunicat al MEC.

Download (PDF, Unknown)

„Procesul instructiv-educativ „față în față” va fi reluat în data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate de către comitetele județe/al municipiului București pentru situații de urgență, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară.

Această propunere a fost agreată în întâlnirea de lucru de luni, 21 septembrie, pe care ministrul educației și cercetării a avut-o cu reprezentanți ai Asociației Comunelor din România, Asociației Orașelor din România, Asociației Municipiilor din România și Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România”, se maia rată în comunicat.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version