Guvernul a aprobat prin hotărâre, în ședința de joi, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui ansamblu medical nou destinat Institutului Clinic Fundeni, în vederea extinderii și îmbunătățirii condițiilor de tratament pentru pacienți.

Institutul Clinic Fundeni

Clădirea va dispune de 21 de săli de operație moderne; unități de terapie intensivă pentru intervențiile multidisciplinare și cele din domeniul transplantului; spații de laborator performante și infrastructură IT avansată.

Valoarea totală a investiției este de 2.651.777.000 lei, iar durata de execuție este de 36 de luni. Finanțarea se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Sănătate, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătății, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

„Infrastructura actuală, cu o vechime de peste 60 de ani, nu mai permitea realizarea circuitelor intraspitalicești a căilor de evacuare necesare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version