Miercuri, în Piața Universității, din București, a fost organizat un eveniment special cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

Zeci de voluntari s-au deplasat la fața locului, pentru a dona sânge în incinta Centrului Mobil de Donare de Sânge. În plus, oamenii au format o picătură de sânge, ținând în mâini cartoane de culoarea roșie, și au intonat “Imnul Vieții”.

În ciuda entuziasmului celor câțiva voluntari, Doina Goșa, șefa Centrului de Transfuzie Sanguină București, a anunțat că “nu am reușit să creștem numărul de donatori așa cum ne-am fi dorit”.

Doina Goșa susține că suntem departe de media Uniunii Europene care ar însemna ca 6 români dintr-o sută să doneze constant sânge, dar speră ca “încet-încet să-i facem pe oameni să vină să doneze”.

În plus, șefa Centrului de Transfuzii atrage atenția asupra faptului că “facem față cererii spitalelor cu ajutorul centrelor de transfuzii din jurul Bucureștiului. Vrem să amintim lumii despre beneficiile celor care donează sânge pentru a ajuta bolnavii să supraviețuiască”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version