Cu doar câteva zeci de ore înainte de startul unui nou An Școlar, unitățile de învățământ din Capitală au, în continuare, mari probleme.

raed-arafat-17

Peste 500 dintre școli nu au autorizație ISU și doar 120 dintre acestea sunt pe punctul de a îndeplini condițiile necesare pentru a scăpa de griji.

Alte zeci de școli nu au nici măcar autorizație sanitară sau sunt probleme din cauza lipsei unor medici care să asigure permanența la cabinetele medicale.

Prezent la un eveniment la sediul ISU Dealul Spirii București-Ilfov, Raed Arafat, șeful SMURD, a vorbit despre situația alarmantă a unităților de învățământ care nu au autorizație ISU.

“Se lucrează la foc continuu ISU cu Ministerul Educației și cu toți cei implicați direct. Sperăm ca, cât mai rapid posibil, lucrurile să intre pe o linie de normalitate”, a fost mesajul transmis de Arafat.

Șeful SMURD a precizat că există tot felul de programe prin care elevii să fie pregătiți să acționeze în caz de cutremur sau de alte dezastre.

“Programe de pregătire sunt mai multe pe care le avem în vizor. Este un program, de exemplu, care este în comun cu Germania, prin fonduri europene. Prevede crearea unui joc pentru copii care să-i învețe pe aceștia să reacționeze”, spune Arafat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version