Un bărbat a murit luni în zona Piaţa Obor, din Bucureşti, după ce medicii de pe prima ambulanţă ajunsă la faţa locului nu au ştiut cum să-i acorde primul ajutor.

Ancheta a scos la iveală că medicii respectivi reprezentau compania AmbuHelp, firmă despre care se ştie deja că nu are autorizaţie pentru a interveni în Bucureşti.

Uluit de cele petrecute, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat deja că a amendat firma AmbuHelp cu 20.000 de lei şi că a sesizat DSP Ilfov pentru sistarea activităţii la acest serviciu de ambulanţă.

În plus, Arafat a promis controale aspre la toate firmele care oferă servicii de ambulanţă private.

“În ceea ce priveşte serviciul AmbuHelp, din partea noastră, a DSU, am aplicat o amendă de 15.000 de lei, iar cei de la Direcţia de Sănătate Publică au dat o altă amendă de 5.000 de lei. Am cerut sistarea activităţii la acest serviciu de ambulanţe, iar DSP Ilfov se va ocupa ce acest lucru.

Am făcut un control la alte două servicii de ambulanţe private. Una dintre ele, cândva a prestat ceva activitate, dar maşina nu funcţionează. Am mai fost la un al doilea serviciu, care este conectat la un azil de bătrâni şi care are o maşină recent pornită. Au făcut deja transport la două cazuri, dar fără autorizaţie. Motiv pentru care acest serviciu a fost amendat cu 15.000 de lei şi s-a transmis înştiinţare către DSP Bucureşti. Iar aceste controale vor continua şi la alte companii care efectuează servicii în domeniu”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version