Asociația Română a Cărnii (ARC) se declară “indignată” faţă de “uşurinţa” cu care este “aruncat pe piață”, “fără niciun discernământ și fără nicio rigoare științifică” studiul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) potrivit căruia carnea roșie și preparatele din carne ar fi cancerigene.

timis, carne, arc
Sursă foto: fabricadecarne.ro

Radu Timiș, preşedintele ARC, consideră că presa responsabilă din România ar trebui să analizeze critic toate aceste evaluări ale OMS.

“Da, suntem de acord, este nociv pentru sănătate să consumi preparate din carne de slabă calitate, cu aditivi neautorizați, nerespectând normele de siguranță alimentară, depozitate impropriu, și lista poate continua. Acesta este adevăratul pericol pentru sănătatea românilor, și Asociația Română a Cărnii s-a implicat activ pentru a scoate din piață asemenea produse, inclusiv prin susținerea reducerii TVA la carne și preparate din care, aplicată de la 1 iunie 2015”, precizează Radu Timiș într-un comunicat.

“Acest gen de studii care generalizează existența unui risc într-un mod lipsit de fundament real nu face decât să anuleze efectele benefice ale unui TVA de 9% la alimente pe care procesatorii români dar și populația l-au așteptat atâția ani”, adaugă el.

Asociația Română a Cărnii (ARC) este o organizație profesională ce reprezintă interesele industriei de prelucrare a cărnii și realizează peste 60% din producția națională de mezeluri cu cele 50 de societăți membre.

Consumul de carne procesată poate provoca apariția unor forme de cancer ale sistemului digestiv iar consumul de carne roșie este o cauză probabilă a îmbolnăvirilor oncologice, relevă noul raport dat publicității Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version