Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Secretarul de stat Despescu a detașat polițiști și jandarmi în control pe litoral și la munte / ANM: Caniculă, disconfort termic dar și ploi torențiale, până luni / 

Breaking News:
 

Bacalaureat 2020: Doi elevi cu temperatură, excluși de la proba la alegere

Doi elevi cu temperatura de peste 37,3 grade Celsius nu au fost lăsați să intre la proba la alegere a examenului de bacalaureat, care s-a susținut joi și a fost ulima dintre cele patru scrise.

Aceștia vor susține examenul în etapa specială, programată în data de 8 iulie, informează Ministerul Educației.

Dintre cei 143.323 de candidați înscriși pentru susținerea probei scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie), s-au prezentat 137.340 de candidați.

Au absentat 5.924 de candidați, 56 dintre aceștia fiind în izolare, iar 6, spitalizați/în carantină.

totodată, pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminați 59 de candidați.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate aici, la ora 15:00, de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. „În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui”, precizează reprezentanții ministerului.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv