Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR stabilește data dezbaterii sesizării premierului privind moţiunea de cenzură /JUSTIȚIE: Generalul de contrainformații Gherghe (DGIA), condamnat de formă: 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare pentru delapidarea fondurilor Armatei /

Breaking News:

Bebeluşii vor fi testaţi auditiv la naştere – licitație pentru 335 de aparate

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat marți lansarea primului registru electronic național de screening auditiv pentru nou-născuți, ce va funcționa pentru început în cadrul unui program pilot la maternitățile Polizu, Filantropia și Pantelimon, urmând a fi extins anul viitor la toate centrele din țară.

bebelusi, copii, nasteri 2

Registrul electronic național de screening a fost realizat cu sprijinul GovITHub.

“În cursul anului viitor, conținutul acestui registru va fi extins cu datele noi strânse de la toate centrele din țară, unde vom avea cele 335 de aparate de screening audio. Rezultatul va fi că, în aproximativ un an, acest registru va deveni funcțional. Noi vom putea ști în sfârșit câte persoane cu hipoacuzie avem în România”, a declaratVoiculescu, într-o conferință de presă.

Ministrul Sănătății a precizat că în momentul în care mamele vor pleca acasă din maternitate cu nou-născuții vor ști cu exactitate dacă aceștia au sau nu probleme de auz.

Ofertele, până în 12 ianuarie

“Ministerul Sănătății a început deja procedura de licitație pentru achiziția celor 335 de aparate de screening auditiv. Aparatele vor ajunge în toate locurile cheie unde pot fi testați copiii hipoacuzici. Adică în toate maternitățile din România, în spitalele cu secții de pediatrie cu paturi, de terapie intensivă, precum și în toate centrele de diagnostic ORL. În plus vom avea o procedură de testare standardizată. Am elaborat un protocol unic de testare auditivă a nou-născutului, ce va fi adoptat prin ordin de ministru. Protocolul ne arată foarte clar pașii, direcțiile și traseul pacientului hipoacuzic de la depistare și până la diagnosticare”, a explicat demnitarul.

Suma estimată pentru achiziționarea aparatelor de screening auditiv este cuprinsă între 6,5 și 8,6 milioane de lei. Din acești bani, 90% vor fi suportați de Ministerul Sănătății și 10% de unitățile medicale.

Oana Geambașu, consilier în Ministerul Sănătății, a precizat că ofertele pentru licitație pot fi depuse până pe 12 ianuarie 2017 iar contractele ar putea fi încheiate chiar la începutul anului viitor.

Conform datelor oficiale, în România din 200.000 de copii născuți anual aproximativ 600 au probleme de auz.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv