Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a semnat cu reprezentantul Băncii Europene de Investiții (BEI) un Acord de servicii de consiliere, în valoare de 1,5 milioane de euro, pentru asistență gratuită în scopul pregătirii proiectelor de construire a trei spitale regionale la Iași, Cluj-Napoca și Craiova. 

voiculescu BEI

“Este pentru prima dată când această consultanță gratuită este achitată practic din bani europeni din Planul Juncker, din planul pentru investiții în Europa și prin această consultanță în a doua parte a anului viitor Guvernul României, oricare ar fi el, va putea lansa licitațiile pentru cele trei spitale regionale și va avea la dispoziție planuri făcute de experți internaționali, (…) care au experiență relevantă în construcția de spitale de o asemenea anvergură”, a declarat ministrul Sănătății.

Potrivit lui Vlad Voiculescu, spitalele regionale de urgență vor avea până la 1.000 de paturi fiecare și vor oferi “toate serviciile necesare tratării complete a cazurilor grave la nivel regional”.

Ministrul a mai spus că, potrivit estimărilor făcute, în afară de cele 150 de milioane de euro din fonduri europene, statul ar mai avea nevoie de încă 450 de milioane de euro, în condițiile în care fiecare dintre cele trei spitale va costa aproximativ 200 milioane de euro.

“Pregătirea proiectelor este acum în sarcina BEI și va fi desigur coordonată cu MS pentru a avea în a doua parte a anului 2017 deja licitații pentru contractarea lucrărilor de construcție și echipare a spitalelor”, a precizat Vlad Voiculescu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version