Specialiştii revistei Nature anunţă că cele mai multe cazuri de cancer sunt provocate de un stil de viaţă greşit şi consideră că, dacă oamenii ar avea mai multă grijă, ar putea să evite îmbolnăvirea.

can

Deşi când vine vorba de cancer se vorbeşte în primul rând de moştenirea genetică, specialiştii revistei amintite susţin că aproximativ 90% din cazuri provin din cauza unui stil de viaţă greşit.

Un regim alimentar nepotrivit, expunerea prelungită la raze UV, fumatul şi alte boli pot reprezenta fără probleme factori declanşatori ai cancerului.

Dacă am remedia factorii de mediu şi stilul de viaţă, cresc şansele să nu preluăm teribila maladie. Totuşi, cei de la Nature atrag atenţia că simpla renunţare la fumat, adoptarea unui regim alimentar sănătos, menţinerea greutăţii corporale în limite normale şi consumarea cu moderaţie a alcoolului nu ne asigură că evităm cancerul, dar scad semnificativ riscurile.

Doctorul Ysuf Hannun, de la Universitatea din New York, anunţă că “vina pentru cancer nu mai poate fi atribuită doar geneticii. Fiecare om are un rol de jucat în propria sănătate şi interesul să încerce să limiteze, pe cât posibil, propriile riscuri. Factorii de mediu şi stilul de viaţă al persoanei au rol determinant în declanşarea şi dezvoltarea acestei boli”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version