Ministerul Educației anunță, marți, livrarea şi încărcarea cardurilor cu prime pentru profesori, conform recent aprobatei OUG nr. 58/2023.

Potrivit unei informări a Ministerului Educaţiei, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a gestionat contractarea serviciilor pentru emiterea tichetelor, iar livrarea acestora a fost realizată de Compania Naţională “Poşta Română” S.A.

În cursul zilei de luni, a avut loc o întâlnire de lucru a reprezentaţilor ministerelor Educaţiei şi Investiţiilor şi Proiectelor Europene, federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământul preuniversitar pentru a clarifica o serie de aspecte privitoare la prima de carieră didactică prevăzută de OUG nr. 58/2023.

Conform OUG nr. 58/2023, personalul din învăţământ beneficiază de următoarele prime: prima de carieră didactică (1.500 de lei) pentru personalul didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate în anul şcolar 2022 – 2023 în învăţământul preuniversitar şi universitar de stat şi prima de carieră profesională (500 de lei) pentru personalul nedidactic aflat în activitate în anul şcolar 2022 – 2023 în învăţământul preuniversitar şi universitar de stat.

Prima de carieră didactică se poate cheltui până la 31 august 2024, iar cardul este valabil pe toată durata desfăşurării programului, urmând a fi încărcat anual în luna octombrie, până în anul şcolar 2026 – 2027.

Sumele neutilizate vor fi indisponibilizate la sfârşitul anului şcolar.

În funcţie de specificul comerciantului, cardul poate fi utilizat pentru achiziţii atât în magazine, cât şi online.

Ministerul Educaţiei a precizat că, după finalizarea distribuirii cardurilor pentru prima didactică, vor fi transmise informaţii suplimentare privind cardurile pentru carieră profesională.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version