La aproape o lună de la startul dramei în care sunt implicaţi tot mai mulţi micuţi depistaţi cu sindrom hemolitic uremic, devine tot mai clar că respectivul sindrom este dat de o variantă puternică a bacteriei E-coli.

4789964912_4c21cdb121

S-a vorbit despre coloranţii prezenţi în diferite tipuri de iaurt sau despre copiii afectaţi de zonele insalubre în care trăiesc, dar o anchetă ANSVSA a descoperit, luni, că situaţia este mai gravă decât se aştepta oricine.

Astfel, cei de la ANSVSA au depistat urme de bacterie E-coli în produse lactate şi carne din Argeş şi Bacău. Informaţia a fost confirmată de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Acesta a precizat că “în urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeş, care comercializează şi produse tradiţionale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în judeţul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată, cu E-coli, dintr-o gospodărie personală”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version