Programul “Laptele şi cornul”, prin intermediul căruia elevii din România primesc de mâncare la unitatea de învăţământ de care aparţin, tinde să devină o mare problemă de siguranţă naţională.

salvare, ambulanta 1 0-Jean-Mihai PALSU

După cazurile din Piteşti, Galaţi sau Pechea, vineri mai mulţi copii din Braşov au avut şi ei de suferit. Ca şi în celelalte cazuri, elevi care au consumat laptele primit în cadrul programului “Laptele şi cornul” au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară.

Şi mai grav este faptul că asemenea incidente s-au petrecut la două unităţi diferite de învăţământ. Mai întâi, autorităţile au fost alertate în legătură cu un caz semnalat la o şcoală din Codlea.

Cel puţin patru elevi, de 9 şi 10 ani, acuzau dureri abdominale şi stări de ameţeală. Două ambulanţe s-au deplasat la faţa locului, iar micuţii au intrat pe mâinile cadrelor medicale care vor decide dacă este necesară internarea în spital.

Ulterior, s-a solicitat intervenţia şi la o şcoală din municipiul Braşov, unde alţi cel puţin şase elevi, de 11 ani, au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară.

Şi în al doilea caz s-a intervenit cu două ambulanţe, iar medicii vor decide dacă este necesară internarea.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version