Școlile nu mai au teste rapide pe bază de salivă
nici măcar pentru ziua de luni, 13 decembrie, la o săptămână de la primirea prilelor teste, ci doar jumătate din cantitatea necesară, a anunțat, joi seară, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației arată cu degetul spre șeful DSU, Raed Arafat, care însă dă vina pe furnizorii care nu și-au respectat angajamentele.

„Referitor la solicitarea adresată DSU/IGSU de către Ministerul Educației cu privire la graficul de aprovizionare cu teste, prin răspunsul comunicat în această seară ni s-a adus la cunoștință faptul că „a fost recepționată cantitatea de 8.000.000 bucăți, rămânând de livrat doar 7.000.000 de bucăți, deoarece furnizorii DDS Diagnostic SRL si ISSOSOCIAL MEDIA SRL nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale”. În răspunsul primit nu ni s-a comunicat data la care vor fi livrate cele 7.000.000 de teste”, a anunțat, joi seară, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

DSU a transmis, într-un comunicat de presă, întreaga poveste a contractelor, pe care recunoaște că le-a încheiat în baza art. 4 alin. (2) din OUG 11/2020, adoptată de Guvernul Orban:

Arafat se disculpă în scandalul contractării testelor „fără număr” pe bază de salivă care lipsesc în școli
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version