Olimpiadele și concursurile școlare vor fi reluate în anul 2022, a decis joi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ce acestea au fost suspendate pe durata a doi ani școlari din cauza pandemiei de coronavirus.

Ca elemente de noutate, în listele aprobate de ministru se regăsesc, pe lângă olimpiadele și concursurile pe discipline școlare – matematică, fizică, biologie, chimie, astronomie, geografie, filozofie, informatică, lingvistică, limbi moderne etc., și competiții interdisciplinare de tipul concursurilor de robotică, de creativitate, de inovare și creație digitală.

Elevii români vor participa la 76 de competiții internaționale, ce vor avea loc în România și în străinătate.

Totodată, la 34 de competiții naționale pe discipline școlare și proiecte educative se va asigura selecția elevilor care vor participa la competițiile internaționale.

Ministerul Educației va organiza și activitățile de pregătire și selecție a 36 de loturi naționale în vederea participării la competițiile internaționale.

Listele pot fi completate și cu alte competiții internaționale și naționale pe discipline școlare și proiecte educative, cu avizul Ministerului Educației.

În funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, Ministerul Educației are în vedere completarea cadrului normativ care să permită organizarea și desfășurarea olimpiadelor și concursurilor școlare și în format on-line, după modelul competițiilor internaționale din ultimii doi ani.

Listele sunt disponibile aici.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version