Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă / Premierul Cîțu le dă liber românilor până la 5 dimineața de Paști / SĂNĂTATE: Familiile celor decedați de COVID-19 vor putea să-și ia rămas bun de la ei în spital / Vlad Voiculescu: Nu scrie în niciun regulament că oamenii nu trebuie îmbrăcați înainte de înmormântare /

Breaking News:
Hotărâre de Guvern adoptată

Cîmpeanu: Școlile se deschid la o rată de infectare Covid mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori

Școlile, creşele şi grădiniţele se deschid la o rată de infectare Covid mai mică sau egală cu 1/mai de locuitori, a anunțat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Guvernul a adoptat o hotărâre care prevede cele trei scenarii propuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSU).

„Rată de infectare cumulată pe 14 zile mai mică sau egală cu 1/1.000 – vor fi deschise cu prezenţă fizică şcolile după cum urmează: în primul rând, antepreşcolari – creşe, preşcolari – grădiniţe, elevi – învăţământ primar, inclusiv clasa 0, învăţământ gimnazial, învăţământ liceal; următorul scenariu: rată de infectare între 1 şi 3/1.000, mai mică sau egală cu 3/1.000, vor merge cu prezentă fizică antepreşcolari în creşe, preşcolari în grădiniţe, elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare în şcoală, vor merge şi elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a; al treilea scenariu – rata de infectare peste 3/1.000, dar mai mică de 6/1.000 – vor merge doar antepreşcolarii în creşă, preşcolarii în grădiniţă şi elevii învăţământului primar, inclusiv clasa pregătitoare”, a spus Cîmpeanu.

Raportat la acest document, pot merge la şcoală peste 2,4 milioane de elevi, din totalul de aproape 3 milioane, a adăugat el.

„Hotărârea prevede că se recomandă participarea cu prezenţă fizică a elevilor cuprinşi în învăţământul tehnologic profesional, profesional dual şi post liceal pentru activitatea de stagiu practic. Stagiile practice se pot derula cu prezenţă fizică. Toate acestea cu respectarea condiţiilor impuse de organizatorii de practică şi cu respectarea condiţiilor impuse de ordinul miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii”, a mai spus ministrul.

Universităţile, civile şi militare, au autonomie şi decizia va fi luată de către conducerea acestora.

„Un alt punct al hotărârii prevede că pentru unităţile de învăţământ preuniversitar din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne, decizia va fi luată de către conducerile acestor ministere în raport cu specificul şi cu situaţia epidemiologică”, a precizat Cîmpeanu.

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv