O declarație cel puțin scandaloasă, dublată de o cacofonie, a făcut ministrul Sorin Cîmpeanu – doctor în științe -, la începutul ședinței de miercuri a Guvernului: „Trebuie să înțelegem că nu are legătură toaleta din curtea școlii cu calitatea educației”.

Până și premierul Nicolae Ciucă a rămas cu gura căscată când Cîmpeanu s-a lăudat că „mulți dintre noi am făcut performanță învâțând în aceste școli” cu WC în fundul curții.

„E o problemă exagerată și este legată de foarte multe ori de calitatea Educației”, a completat Cîmpeanu.

Ministrul Educației are „încredere că în doi ani nu va mai exista nicio (astfel de – n.r.) școală în România. Încrederea se va transpune într-un plan concret de acțiune pe care vi-l vom prezenta nu până la sfârșitul anului, ci mult mai devreme”.

Cîmpeanu a făcut aceste declarații după ce premierul Nicolae Ciucă a spus că a „cerut autorităţilor un plan prin care anul viitor să eliminăm toaletele din curtea şcolii”.

Ministrul a încercat să minimalizeze gravitatea situației: „În urmă cu 3-4 ani erau peste 2.000 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, iar dacă autorităţile locale vor folosi finanţarea acordată prin bugetul Ministerului Educaţiei, vom rămâne cu 100 de şcoli, şi e vorba de şcoli mici, am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio şcoală în România (cu WC în fundul curții – n.r.)”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version