Pacea socială, pe primul plan, pentru liniștea Guvernului! Premierul Marcel Ciolacu a bătut palma cu reprezentanții Sanitas, care au fost de acord să le dea 15% în plus la salariu tuturor angajaților din sistemul sanitar.

Ciolacu, asaltat de proteste și în Sănătate: Angajații Sanitas cer în stradă salarii „cu cel puțin 25% mai mari”

De frica extinderii protestelor, Ciolacu i-a primit la Palatul Victoria, joi, pe sindicaliștii Sanitas,care pichetau Ministerul Muncii.

„S-a căzut de acord asupra unei creşteri a fondului de salarii cu 15% pentru sectorul sanitar, majorare care ar urma să fie implementată în prima jumătate a acestui an”, transmite Executivul.

De asemenea, „în urma discuţiilor de astăzi cu premierul Marcel Ciolacu, s-a convenit asupra ajustării schemelor de personal şi deblocării de posturi în urma unei evaluări a necesarului de personal, cu prioritate în spitalele universitare şi în centrele spitaliceşti judeţene cele mai aglomerate”, se precizează în comunicat.

„Această evaluare va figura, de altfel, pe agenda unei noi întâlniri ce va avea loc săptămâna viitoare şi la care vor fi invitaţi manageri de spitale şi ai centrelor spitaliceşti judeţene, conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi reprezentanţi al ministerelor cu atribuţii în această direcţie”, mai arată Guvernul.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version