Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și liderul demisionar al PNL, Florin Cîțu, s-au contrat, luni, pe susținerea de către  preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a unui discurs în Parlamentul României, prin videoconferinţă, cu traducere simultană din limba ucraineană, începând cu ora 19.00.

Inițial, vestea a dat-o preşedintele Senatului, Florin Cîţu, miercureat trecută, când se afla în vizită în SUA iar colegii săi din PNL îi pregăteau debarcarea de la șefia partidului.

Președintele Camerei, Marcel Ciolacu, s-a arătat deranjat însă, luni dimineața, că Florin Cîțu a făcut acest anunț pe Facebook.

„Calea diplomatică, nu calea de Facebook şi încercarea pe Facebook de a ne face imagine, calea diplomatică este cea normală. Eu, până la ora 12,30 când avem un Birou permanent reunit, aştept ori o solicitare din partea Ambasadei pentru acest discurs în Parlamentul României, ori o informare din partea Ministerului Afacerilor Externe”, a declarat Ciolacu, la sediul central al PSD.

Cîțu a fost întrebat dacă există o solicitare din partea Ambasadei Ucrainei, dar el a rărit de un cot: „Obsesia asta cu birocraţia nu o înţeleg. Astăzi la ora 19.00 vorbeşte preşedintele Zelenski în Parlamentul României. Cred că ar trebui să fim toţi onoraţi de acest lucru”.

Până la urmă, decizia susținerii discursului de către Zelenski a fost luată în Birourile permanente reunite.

La începutul ședinței de plen,  vor vorbi preşedinţii Camerei Deputaților și Senatului.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version