Maratonul vaccinării a avut rezultate excepționale, fantastice la București, a declarat premierul Florin Cîțu, luni, la finalul acestei acțiuni.

El a spus că obiectivul a fost de 10.000 de persoane vaccinate, ajungându-se la peste 20.000, în cele din urmă, iar „rata de infectare este în scădere, semnificativ, iar în acelaşi timp este şi o creştere a ratei de vaccinare”.

„Deci, ele merg mână în mână. Este şi o relaţie de cauzalitate de la vaccinare – este o rată de infectare în scădere. Continuăm în acelaşi timp, punem din partea Guvernului resursele la dispoziţie şi cu mai multe campanii de vaccinare în perioada următoare pentru a ne atinge ţinta pe care ne-am pus-o de la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. Cred în această ţintă. De fiecare dată mi s-a spus că sunt prea optimist, dar eu spun că se poate să atingem această ţintă şi am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând”, a adăugat premierul. 

Întrebat despre o posibilă imunizare cu a treia doză, așa cum se discută în unele state europene, Florin Cîțu a spus că „dacă e nevoie și o recomandă medicii, bineînțeles că vom face acest lucru. Avem dozele deja contractate – am luat în calcul vaccinarea și pentru anul viitor”.

„Nu este nici o coincidență că avem o rată a infectărilor în scadere concomitent cu creșterea ratei de vaccinare. Este o relație de cauzalitate. Continuăm în același timp, cu mai multe campanii de vaccinare, pentru a ne atinge ținta de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie. Eu cred în această țintă, putem să o atingem”, a mai spus premierul.

El a anunțat că săptămâna viitoare toți membrii guvernului vor merge în țară pentru a promova campania de vaccinare.

„Cred că săptămâna viitoare vom avea tot guvernul în stradă în țară, miniștrii și secretarii de stat la centre de vaccinare. Trebuie să se implice tot guvernul în campania de vaccinare. Vom face un fel de ședință de guvern în stradă în care vom răspunde cetățenilor după ce ies de la vaccinare”, a spus el.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version