Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, la finalul ședinței Executivului, că a discutat cu vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna pe tema redeschiderii şcolilor.

„Da, şi eu vreau să fie redeschise şcolile şi restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise. Personal, cred că trebuie să facem eforturi pentru ca şcoala să fie deschisă cât mai repede. Până acum am văzut că a scăzut numărul infectărilor şi am ajuns la un număr confortabil. Dacă se menţine şi păstrăm această tendinţă descendentă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie. Dar, repet, trebuie reduse efectele pandemiei”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat dacă a discutat cu Kelemen Hunor despre posibilitatea redeschiderii şcolilor pe 8 februarie”, a precizat Cîțu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie.

„Nu excludem niciun scenariu care va rezulta în urma unei analize făcute responsabil și profesionist”, a spus el.
 
Întrebat dacă este posibilă redeschiderea școlilor măcar în zonele unde rata de infectare este mică, de exemplu sub 1,5 la mie, ministrul a arătat că acesta este unul dintre scenariile analizate.
 
Guvernul a prelungit miercuri, printr-o ordonanță de urgență, efectuarea învățământului online până la data de 8 februarie, când începe semestrul 2. Luni, 11 ianuarie, se încheie vacanța de iarnă, iar elevii încep cursurile.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version