Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, la finalul ședinței Guvernului, că va exista şi „o etapă a treia A de vaccinare, intermediară”, care ar putea începe în avans, în luna martie.

Printr-o Hotărâre adoptată miercuri, Guvernul Cîțu a inclus noi categorii de persoane în etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Iată promisiunile premierului, la briefingul de presă după ședința Executivului:

„În acest moment ştim foarte clar, sigur sunt 2,4 milioane de vaccinuri de la Pfizer care vin până în 29 martie. Acestea sunt clare. Înseamnă că un milion şi ceva de persoane vor avea până atunci cele două doze de vaccin. Dar în planul iniţiat avem şi Moderna, cu încă 400.000. Mai este şi AstraZeneca. Pe parcurs, dacă apar aceste vaccinuri, vom modifica această hotărâre de guvern, pentru a accelera şi etapa a treia. Trebuie să spun că şi etapa a doua a fost accelerată faţă de planul iniţial. Deci suntem pregătiţi să accelerăm şi etapa a treia dacă vor veni aceste vaccinuri”, a mai afirmat Cîţu.

„Etapa a treia a fost spartă în etapa 3A şi etapa a 3-a clasică. La 3A, vă spun că sunt, de exemplu, cred că sunt persoanele care intră în legătură directă cu mai mulţi cetăţeni, dar din sectorul privat. Casierii, persoanele care lucrează la casierie în supermarketuri, persoane care lucrează în bănci, în faţă – acestea sunt persoane care vor intra în etapa 3a, care o să fie foarte curând, vă spun. Aşa cum am accelerat şi pentru etapa a doua, ne pregătim să accelerăm şi pentru etapa a treia”, a adăugat Cîțu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version