De la implementare, Sistemul online al cardului național de asigurări de sănătate a dat mari bătăi de cap doctorilor, pacienților și specialiștilor CNAS.

sursa foto tvsudest.ro
sursa foto tvsudest.ro

Sistemul a picat în mai multe rânduri, iar începând de luni dimineața se pare că sistemul a căzut în mod iremediabil. Pentru că este deja miercuri după-amiaza și reprezentanții CNAS încă nu au reușit să dea de cap problemei tehnice.

Mai mult, cei de la CNAS recunosc că “deocamdată nu s-a remediat nimic. Colegii noștri lucrează la foc continuu și se speră la remedierea cât mai rapidă a problemelor, dar din păcate nu putem face o estimare în legătură cu data la care sistemul își va reveni”.

Până atunci, doctorii trebuie să lucreze în modul offline, iar după ce se rezolvă problemele tehnice vor avea la dispoziție trei zile pentru a încărca online datele acumulate. Culmea este că, deși s-a impus acest termen, de trei zile, tot cei de la CNAS recunosc că “nimeni nu va fi penalizat dacă apar întârzieri, pentru că nu este vina lor, ci a sistemului”.

Într-o intervenție avută la România, purtătorul de cuvânt al CNAS a recunoscut că este posibil ca această problemă să aibă legătură cu faptul că CNAS a intrat în conflict cu fosta firmă care asigura serviciile de mentenanță și e nevoie de timp pentru a semna cu o altă firmă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version