Colegiul Medicilor s-a supărat pe ministrul Vlad Voiculescu că a avut curajul să spună adevărul: sistemul românesc de sănătate “este o feudă de sus până jos”.

sursa foto argumentpress.ro
sursa foto argumentpressro

Într-un comunicat, îi transmite că “personalul din sănătate este îndreptăţit să fie mândru, să fie demn, să fie autonom în profesie, pentru să singura relaţie cinstită în sistem şi nepoluată încă este cea dintre noi şi pacienţii noştri. Şi dacă asta înseamnă să fii feudal, da, cu mândrie suntem!”.

Loviți în orgoliu, șefii Colegiului Medicilor dau vina pe politic și pe mass-media, susținând că, vizavi de relaţia doctor-pacient şi a actului medical, „au apărut jocuri de interese, manevre economice, manipulări mediatice, malversaţiuni financiare, dezinformări mediatice, care nu au nimic de-a face cu relaţia fundamentală în sănătate: medic-pacient”.

“Politicul induce de zeci de ani, în mod conştient sau inconştient, deliberat sau întâmplător, ideea că doar el poate garanta cetăţenilor, prin reglementări, sănătatea naţiunii şi a individului. Singura sursă solidă, de nădejde, de perspectivă competentă şi în mare parte liberă din sistem, este resursa umană”, se arată în comunicat.

Colegiul Medicilor îl sfătuiește pe ministrul Sănătății “să se alieze cu personalul din sănătate şi cetăţenii’.

„Dacă vă manifestaţi interesul pentru destructurarea reţelelor infracţionale sau cu potenţial infracţional, dacă vă manifestaţi interesul pentru sănătatea naţiunii, cu respect, Domnule Ministru, vă rog să vă detaşaţi de gândirea structuralist-politică a unui înalt funcţionar public şi să vă aliaţi cu cele două categorii fundamentale ale sistemului sanitar: personalul din sănătate şi cetăţenii”, conchide colegiul Medicilor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version