Mihnea Costoiu, mâna dreaptă a fostei ministre a Educației Ecaterina Andronescu, a fost reales rector al „Politehnicii” București, pentru al 4-lea mandat, după ce Instanța supremă l-a salvat de închisoare, prin prescrierea infracțiunii de abuz în serviciu, pentru care fusese condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Rectorul UPB, Costoiu, „mângâiat” de ÎCCJ cu 3 ani de închisoare cu suspendare. „Muncă” la Arhiepiscopie

Procurorii DNA au stabilit un prejudiciu de 10 milioane de euro euro provocat de Costoiu Ministerului Educației, pentru închirierea bazei sportive „Cutezătorii” către Dinu Pescariu.

A încasat din bani publici peste 9.000 de euro/lună în timpul procesului

Însă în această primăvară, după 5 ani de la trimiterea în judecată și tărăgănarea de către judecători a procesului, Mihnea Costoiu, care a rămas în funcția de rector al UPB în tot acest timp, încasând sume uriașe din bani publici (550.000 de lei/an, adică peste 9.000 de lei/lună) fără să predea, deoarece nu are doctorat, a fost absolvit de orice vină.

Rectorul Costoiu scapă de condamnare și încasează 550.000 de lei/an din bani publici: Faptele s-au prescris

Vineri, Costoiu a fost reales pentru a 4-a oară rector, cu voturile a 84,33% dintre cei care au votat (92,75% dintre alegătorii eligibili) la Universitatea Naţionalăe de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version