Contractul în valoare de 1,24 miliarde de lei, fără TVA, pentru proiectarea și construirea unui no sediu al Spitalului MAI a fost semnat, luni, de directorul unității medicale, dr.nstructori din Turcia.

Evenimentul a avut loc în prezența ministrului Cătălin Predoiu, a ambasadorului Turciei la Bucureşti, Ozgur Kivanc Altan, și a secretarului de stat î MAI, Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Viitorul spital va fi construit  în apropierea aeroporturilor Internaţionale „Henry Coandă” Otopeni şi „Aurel Vlaicu” Băneasa, pe unul dintre cele mai mari bazine de apă termală din România, de unde aceasta va fi extrasă pentru încălzire, prin două puţuri de la 3.000 m adâncime.

Clădirea va avea regim de înălţime de 2S+6E+Et+heliport, suprafaţă totală construită la sol de 12.884 mp și desfăşurată de 72.103 mp spital iar a corpului tehnic, de 4.768 mp.

Spitalul va avea 490 de paturi, dintre care 400 în secţiile medicale pentru spitalizare continuă, 40 de paturi pentru spitalizare de zi şi 50 pentru anestezie şi terapie intensivă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version