Studenții cer universităților de stat să scutească de plata regiei de cămin toți  studenții care au evacuat aceste spații de cazare, pe durata pandemiei de coronavirus (COVID-19).


”În urma transferului activităților didactice în mediul online, cei mai mulți studenți căminizați au optat pentru întoarcerea în localitățile de domiciliu până la stabilizarea situației și reluarea activităților didactice în incinta universităților. Totuși, universitățile primesc în continuare subvenția de la bugetul de stat pentru cămine și cantine, acordată în baza Legii Educației Naționale nr. 1/2011 și a Ordinului nr. 3130/2019 pentru aprobarea Metodologiei de alocare a fondurilor bugetare destinate subvențiilor cămine-cantine pentru instituțiile de învățământ superior de stat din România”, se arată într-un comunicat al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Studenții spun că tarifele practicate de universități pentru studenții care beneficiază de serviciile sociale trebuie să fie cel mult egale cu diferența dintre costurile de funcționare și subvențiile de la bugetul de stat.

”În acest moment, costurile de funcționare ale căminelor fiind reduse sau inexistente, este de la sine înțeles că nu există niciun fundament pentru menținerea taxelor de cazare la cuantumul perceput în mod normal. Considerăm că scutirea de taxa de cazare a studenților căminizați pentru perioada în care aceștia nu beneficiază de serviciile de cazare, este o măsură nu numai spre beneficiul studenților, ci și absolut necesară și perfect justificată în contextul actual. Facem apel către toate universitățile de stat să aplice de urgență aceste măsuri”, se mai arată în comunicat.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version