Tânărul din Gorj – numărul 1 infectat cu noul coronavirus în România – nu va fi externat din Institutul ”Matei Balș” din București, deși el s-a vindecat după tratamentul primit în spital – chiar dacă nu avea simptome.

Tânărul a fost depistat pozitiv în 26 februarie, iar a doua zi a fost adus la spital București.

El nu mai este purtător al coronavirusului, potrivit testelor din ultimele zile. 

Astfel, în România mai sunt doar doi pacienți infectați cu virusul COVID-19 (coronavirus): o femeie de 34 ani din Timișoara și un bărbat din județul Maramureș. Ei sunt internați în continuare la Timișoara, respectiv Cluj-Napoca, iar starea lor este bună, fără febră.

Pacienta internată la Timișoara a fost supusă unui nou test în cursul acestei zile. Rezultatul testului a fost pozitiv. Astfel, femeia va rămâne sub monitorizare medicală, internată în spital, fără a intra în contact cu alți pacienți, iar teste similare vor fi refăcute periodic pentru a verifica evoluția stării sale de sănătate.

În acest moment, 42 de persoane se află în carantină, iar 9012 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătății, până în prezent, în cele 5 centre de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj Napoca, Constanța și Iași au fost lucrate 473 de teste pentru COVID-19. Dintre acestea doar 3 teste au avut rezultat pozitiv, care au fost anunțate în cursul zilelor trecute. Luni, in cele 5 centre sunt în lucru alte 13 teste.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version