Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie din București, pentru a face verificări în urma unei anchete jurnalistice apărute pe tolo.ro, potrivit căreia directorul instituției, Monica Pop, a lucrat simultan timp de 4 ani la cabinetul unei fime căreia i-a închiriat un spațiu în spital.

MONICA-POP-europafm.ro
sursă foto europafmro

Concret, dr. Monica Pop i-a închiriat firmei Monona, care vinde mâncare dar și cristaline pentru bolnavi, un spațiu în spital și a prelungit contractul de patru ori de atunci.

“La schimb, firma a angajat-o cu contract de muncă în 2007 iar timp de 4 ani, Monica Pop a fost și director al spitalului de stat, și angajatul firmei căreia îi închiriase spațiul. Firma respectivă se angajează prin contractul cu spitalul să vândă mai scump pacienților și mai ieftin angajaților spitalului!”, se arată în ancheta publicată pe tolo.ro.

Monica Pop nu neagă că a avut contract de muncă cu această firmă dar susține că acest lucru nu a fost ilegal la vremea respectivă.

“Atunci când am încheiat, era perfect legal. Care e problema? Cu ce am prejudiciat eu spitalul și sistemul sanitar dacă am dat consultații într-un cabinet privat de două ori pe săptămână, câte două ore? Care e problema? Asta e vina unui manager de 23 de ani, care a făcut operă de artă dintr-un spital?!… O prostie pe care a lansat-o… Am hotărâre de la ANI împotrivă… Mai mult de atât, într-unul din procesele cu ANI am primit și despăgubiri de la ei pentru afirmații. Deci, nici nu se pune problema. E perfect legal tot ce am făcut, iar spațiul este concesionat de Primărie pentru 49 de ani. Nu e spațiul meu. Nici spitalul nu e al meu, e a Primăriei clădirea. Nu facem ce vrem aici. Avem nevoie de aprobări. A dat aprobări toată lumea. Nu e nimic ilegal”, a declarat Pop, la aflarea veștii că ministrul Sănătății va cerceta cazul.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version