Doi dintre bebeluşii internaţi la Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti cu sindrom hemolitic uremic au fost externaţi marţi iar ceilalţi 8 mai rămân în spital.

bebelus

“Doi copii internaţi la secţia de nefrologie vor pleca acasă, cu o situaţie net ameliorată; ei nu au necesitat dializă. La ora actuală sunt 6 copii internaţi la Nefrologie şi 4 la Terapie Intensivă”, a anunţat, într-o conferinţă de presă, dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.

Patru copii internaţi la nefrologie vor avea nevoie de dializă peritoneală, dar “au o evoluţie bună, practic ei au început să işi reia treptat funcţia renală, au început să mânânce, e un lucru extrem de important să-şi folosească tubul digestiv”.

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile a spus că este important ca toţi aceşti copii să fie atent monitorizaţi pentru a nu rămâne cu sechele. “Noi urmărim evolutîa şi progresivitatea funcţiei renale”, a spus medicul.

“Ne mai interesează sechelele cu care ar putea rămâne după perioadele de invaliditate pe care le-a presupus terapia intensivă, deoarece vorbim despre copii care au fost intubaţi”, a precizat medicul.

Doi copii din cei 12 internaţi de urgenţă la “Marie Curie” au murit iar autorităţile nu au descoperit nici până astăzi sursa contaminării lor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version