Cseke Attila (UDMR), ministrul interimar al Sănătății, a declarat vineri, după mai bine de două ore de la incendiul de la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, că sunt 9 morți.

După alte două ore, ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că există 7 morți, nu 9. Tot despre 7 persoane decedate a vorbit și procurorul care a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă în acest caz.

Declarația lui Cseke:

„Nu pot fi antamate măsurile. Pot să vă spun că, în ceea ce privește Ministerul Sănătății, pe planul de măsuri întocmit după incendiul de la Piatra Neamț (soldat cu 10 morți, în noiembrie 2020), trebuiau implementate 2 măsuri la Secția ATI din Constanța. Din punctul de vedere medical, acest plan de măsuri a fost realizat. Pe partea de incendiu, cei de la ISU sunt în măsură să vă dea toate datele disponibile”.

Întrebat ce le transmite familiilor victimelor, el a declarat: „Nu pot să le transmit decât condoleanțe și să le promit că se va face o verificare „la sânge”.

Incendiu la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 7 morți; pacienți scoși pe geam

Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța este vechi de 60 de ani.

Managerul spitalului, Stela Halichidis, a fost numită încă din anul 2009, în timpul primarului infractor Radu Mazăre, aflat acum în închisoare, și a ministrului Ion Bazac (PSD) din Guvernul Boc.

Anterior, Stela Halichidis a fost director adjunct al spitalului, în perioada 2004-2009.

Stela Halichidis are un venit luar de 24.000 de lei, potrivit ultimei declarații de avere.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version