Specialiştii Universităţii din Pittsburgh (SUA) au dat publicităţii un studiu care arată că există un raport invers proporţional între sentimentele omului modern şi timpul petrecut pe diferite site-uri de socializare.

sursa foto radioconstanta.ro

Concluzia studiului este că un om devine tot mai singur şi mai indivios dacă petrece tot mai mult timp pe diferite site-uri de socializare.

Doctorul Elizabeth Miller, una dintre realizatoarele studiului, susţine că “încă nu ştim ce a fost mai întâi, utilizarea reţelelor de socializare sau izolarea socială resimţită. Timpul petrecut de persoanele tinere pe reţelele de socializare precum Facebook, Instagram, Twitter sau Youtube poate provoca sentimente de invidie şi credinţa distorsionată că celelalte persoane au vieţi mai fericite şi mai de succes”.

Cifrele studiului arată că tinerii care petrec mai mult de două ore pe zi pe site-urile de socializare au un risc de două ori mai mare de a se simţi izolaţi din punct de vedere social în raport cu cei care petrec mai puţin 30 de minute pe zi pe site-urile de socializare.

Pe de altă parte, cei care intră de cel puţin 58 de ori pe săptămână pe site-urile de socializare au un risc de trei ori mai mare de a se simţi izolaţi din punct de vedere social în raport cu cei care intră de mai puţin de nouă ori pe săptămână pe site-urile de socializare.

De remarcat că studiul a fost realizat pe 1.787 de adulţi cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani, fiind luate în calcul 11 site-uri de socializare precum Facebook, YouTube, Twitter, Google Plus, Instagram, Snapchat, Reddit, Tumblr, Pintrest, Vine şi LinkedIn.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version