Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, vrea ca noile legi ale Educaţiei să intre în vigoare în toamnă, odată cu începerea noului an şcolar şi universitar.

„Speranţa noastră este ca, în toamnă, începând cu noul an şcolar şi cu noul an universitar, legile să intre în vigoare. Sigur că unele prevederi, cum sunt cele legate de examenele naţionale, trebuie să aştepte, pentru ca cei care intră la începutul unui ciclu, clasa a V-a, clasa a IX-a, să finalizeze. Este normal să ştii cum finalizezi din punct de vedere al examenelor, atunci când intri într-o etapă educaţională”, a afirmat Deca, miercuri, la Senat, după dezbaterea Ora Guvernului la care a fost invitată la propunerea grupului USR.

Ea a dat asigurări că reprezentanţii Ministerului Educaţiei se vor afla în Parlament la toate dezbaterile pe proiectele Legii Învățământului Preuniversitar și Legii Învățământului superior, pentru ca “proiectele să se apropie cât mai mult, pentru a avea legitimitatea necesară în aşa fel încât ele să nu mai poată fi schimbate uşor, aşa cum, din păcate, s-a întâmplat cu versiunile anterioare”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version