Abia instalat în frunte Ministerului Sănătăţii, Vlad Voiculescu a anunţat, miercuri, că a luat o decizie radicală.

vlad voiculescu 2

Astfel, nemulţumit de numeroasele probleme din spitalele de la noi, Voiculescu a decis să blocheze concursurile pentru ocuparea funcţiilor de conducere din spitale.

Decizia va fi valabilă pentru circa o lună sau două, Voiculescu fiind de părere că “avem nevoie de stabilirea unor noi criterii de performanţă, respectiv că a venit momentul pentru a analiza şi a efectua modificări privind procedura de selecţie a viitorilor manageri”.

Vlad Voiculescu atrage atenţia că “procesul de selecţie este o parte foarte importantă a acestui angrenaj. E în lucru un contract de management al spitalelor. Trebuie să conţină criterii clare de performanţă. Printre criterii l-aş menţiona pe cel de raportare reală a infecţiilor nosocomiale. Vom acorda mare atenţie asupra criteriilor de igienă, nu mai vrem spitale murdare în România. Un alt element este feedback-ul pacienţilor. Niciun concurs pentru ocuparea funcţiei de manager nu va avea loc până nu se va definitiva acest proiect de management iar termenul este de câteva săptămâni”.

Decizia era oarecum aşteptată în condiţiile în care “ministrul Vlad Voiculescu a semnat, vineri, un ordin prin care a retras reprezentanţii Ministerului Sănătăţii din consiliul de administraţie de la Spitalul Floreasca şi din comisia de contestaţie din cadrul concursului pentru funcţia de management. Conform prevederilor legale, ordinul semnat de ministru a avut efectul de a anula desfăşurarea concursului”, spune Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătăţii.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version