Vlad Voiculescu, ultimul ministru al Sănătăţii lansat de premierul Dacian Cioloş, pare şi primul personaj care să aibă curajul necesar să pună punctul pe “i” măcar la nivel declarativ.

voiculescu

Mai multe incidente produse în ultimele săptămâni au scos la iveală tot felul de probleme pe care le are sistemul de sănătate de la noi, iar ministrul Sănătăţii susţine că situaţia este cu adevărat devastatoare.

Ba chiar se merge într-atât de departe încât Vlad Voiculescu să afirme că “dacă ar fi să aplicăm acum toate măsurile punitive, 80% dintre spitalele de stat de la noi ar trebui închise. Însă asta ar însemna să aruncăm ţara într-o criză totală, ori o asemenea opţiune, complet nerealistă, nu poate fi pusă în practică”.

Într-un interviu acordat pentru capital.ro, Vlad Voiculescu recunoaşte că ţara noastră plăteşte tribut faptului că “sistemul are foarte multe vulnerabilităţi. Nu s-au luat măsurile adecvate la momentul oportun. Faptul că nu s-au luat măsuri ne-a adus în situaţia în care suntem astăzi”.

Totuşi, ministrul Sănătăţii susţine că “privatizarea nu este o prioritate a mandatului meu sau a guvernului din care fac parte. Noi pregătim şi vom face public un plan de investiţii pe termen mediu. Vorbim despre un buget de peste un miliard de euro pentru următorii ani”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version