Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

PARLAMENT: Revenirea la majorarea cu 40% pensiilor, marți la vot în plenul reunit / 

Breaking News:
 

Direcțiile de Sănătate și primarii, avertizați asupra epidemiilor la inundații

Ministerul Sănătăţii a dat dispoziție, miercuri, direcţiilor de sănătate publică să colaboreze cu primarii și să pună în aplicare acţiunile din planul de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii.

Pentru a preîntâmpina apariţia de epidemii, direcţiile de sănătate publică vor asigura, în principal, supravegherea populaţiei din punct de vedere epidemiologic şi monitorizarea calităţii apei potabile în zonele afectate, asanarea şi dezinfecţia fântânilor.

Acolo unde va fi cazul, se va asigura asistenţa medicală de urgenţă pentru toate persoanele aflate în dificultate şi vor fi verificate stocurile de medicamente, materiale necesare, dezinfectanţi, vaccinuri pentru acordarea asistenţei medicale pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Mai mult se va suplimenta personalul medical, în funcție de necesități, arată Ministerul Sănătății.

De asemenea, va fi asigurat transportul gravidelor, a persoanelor în vârstă cu boli cronice, dializaţilor şi copiilor care au nevoie de servicii medicale.

Acolo unde este necesar reprezentanţii DSP-urilor vor înregistra populaţia afectată pentru a declanşa campanii de vaccinare împotriva hepatitei A si tetanosului. 

Se va realiza supravegherea conditiilor de igiena in adaposturile temporare organizate pentru persoanele sinistrate, ramase fara adapost;

Direcțiile de sănătate publică vor avertiza medicii de familie să asigure asistenţa medicală în permanenţă şi să monitorizeze starea de sănătate a populaţiei din zonele afectate.

Potrivit Ministerului Sănătății, Direcțiile de sănătate publică trebuie să informeze populația cu privire la masurile ce trebuie luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor:

a) să consume apa îmbuteliată, să nu bea apa direct din fântâni sau de la robinet;

b) să utilizeze pentru prepararea alimentelor apa fiarta si racita;

c) să consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic;

d) să nu atingă animalele moarte și să avertizeze autoritățile, în vederea evacuării acestora;

e) sa evite expunerea prelungita la frig/umezeala,

f) sa pastreze alimentele in conditii igienice;

g) sa respecte igiena individuala;

h) la primele semne de boala sa se prezinte la cel mai apropiat medic/spital

18 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv