Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație, a 8-a zi: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / ACTUALITATE: Ceferiștii protestează la Ministerul Educației și amenință că opresc trenurile de călători, de la 1 iulie /  POLITICĂ: Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier /

Breaking News:

Doar 2 din 3 elevi revin în clase. Cîmpeanu: 7% dintre școli s-ar fi deschis, la rata de incidență

După vacanța forțată impusă de președintele Klaus iohannis, revin în clase, luni, doar 2 din 3 elevi și preșcolari, respectiv 1,8 milioane din totatul celor 2,9 milioane.

Concret, s-au deschis 4.847 de unităţi de învăţământ de stat şi privat, adică 67,79% din numărul total.

este vorba despre cele unde rata de vaccinare a personalului depășește 60%, acesta fiind noul criteriu luat în calcul pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică seara, la Digi 24, că doar 7% dintre școli s-ar fi deschis dacă se lua în calcul rata de incidență a bolii, respectiv pragul sub 6 la mie.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținu, duminică seară, la Digi 24:

„Dacă legam funcționarea școlii doar de rata de incidență, pentru că putea fi o variantă, nu am fi putut evita pragul de 6 la mie. Am făcut o simulare. Am fi deschis doar 7 la sută. În toate orașele mari, rata de incidență este de peste 6 la mie, deci nu ar fi putut fi deschise mâine (luni – n.r.)”.

10 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv